Songs of the Soul е музичко патување кое ја зема длабочината, моќта и пространоста на музичките композиции на Шри Чинмој и ткае искуство посветено на патувањето на човечкиот дух.

Артисти

Читајте за нашите музичари и музички групи од сите страни на светот...

Издвојуваме

Погледнете слики, видеа и коментари на публиката од минатите концерти...

Шри Чинмој

Прочитајте за инспирацијата и креативната сила позади концертите Songs of the Soul...

Музиката на Шри Чинмој која што го исполнува срцето со топлина и длабоко ја допира душата е препознаена и прославувана од музичките гиганти вклучувајки ги Рави Шанкар, Леонард Бернштајн и Квинси Џонс. За време на својот живот, Шри Чинмој изведе 800 концерти низ целиот свет, сите бесплатни, со верување дека внатрешниот мир и среќа, коишто тој тежнееше да ги пренесе низ музиката, се сечие право по раѓање.

Songs of the Soul е горд да ја продолжи таа себедавачка традиција нудејќи ги своите концерти бесплатно.